A cukkíni egész évben elérhető zöldség, mely a tökfélékhez tartozik. Készíts belőle fasírtot, az egész család szeretni fogja!
A zöldségfasírtok előnye, hogy szinte bármilyen zöldségféléből megsüthetők és ízlés szerint fűszerezhetők.
Íme egy változat cukkíniből, gyorsan elkészül és költséghatékony. Ebédre gabonakörettel, vacsorára párolt zöldségkörettel ajánlom.
Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2-3 kisebb cukkíni
10-15 dkg darált zabpehely
kevés egészben hagyott zabpehely
3 evőkanál darált napraforgómag vagy mogyoró
kevés só
ízlés szerint bors, őrölt pirospaprika, vagy fasírt fűszerkeverék
Elkészítés:
A cukkínit felkockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, csak kevés főzővizet hagyunk rajta és összeturmixoljuk. A masszához keverjük a darált zabpelyhet, az egész zabpelyhet, darált magokat és a fűszereket. Sűrű masszát kapunk, amiből evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Kívül ropogós, belül puha lesz.
Ez a fasírt elkészíthető főzőtökből, sütőtökből, de akár párolt csemege kukoricából vagy zöldborsóból is!