Bach-virágterápiás tanácsadás

Bach-virágterápiás tanácsadás
Bach-virágterápiás tanácsadás

Bach-virágterápiás tanácsadás

Tökéletes egészség csak akkor létezhet, ha lelki egyensúlyunkról is gondoskodunk. Test és psziché elválaszthatatlanul kapcsolódik egymáshoz. Szelíd gyógymódokkal kedvezően befolyásolhatjuk lelkiállapotunkat.

A közel hetven évre visszatekintő Bach-virágterápia az angol orvos, Dr. Edward Bach nevéhez fűződik, aki a hasonlóság elve alapján feljesztette ki módszerét. Felfedezte, hogy egyes növényekből speciális módon előállított esszenciával kiválóan kezelhetők a betegségek lelki okai. A hagyományos gyógyszerekkel ellentétben ezek a szerek és keverékeik mindig személyre szabottak, az aktuális egyéni állapotot hangsúlyozva.

A megbeszélés és teszt során megállapítjuk, pontosan melyik esszencia, illetve összeállítás segíti Önben leginkább a panaszok csökkentését, megszüntetését. Ezután a Bach-cseppek folyamatos használata mellett követjük a bekövetkezett változásokat.

A Bach-virágterápia eredményeként jelentősen javulnak a pszichoszomatikus betegségek tünetei, a lelkiállapot stabilizálódása mellett a testi panaszok is csökkennek.

Sikerrel kezelhető az alvás-zavar, a szorongások, hangulati problémák, ideges feszültség. Javul a stressztűrő képesség, a munkabírás. Az elme és a lélek mintegy "visszatér önmagához", nyitottabbá válunk új lehetőségekre, így életmódunkat is hatékonyan befolyásolhatjuk.

 

A Bach-terápia különösen hasznos:

  • Gyermekeknél óvoda- és iskolakezdés előtt, testvér születése miatti féltékenység, hiperaktivitás, tanulási nehézségek esetén, beilleszkedési zavaroknál, agressziónál
  • Felnőtteknek új állás megkezdése előtt
  • Veszteség, gyász feldolgozásánál
  • Krónikus kimerültség esetén
  • Túlterhelt, stresszes élethelyzeteknél a megküzdés segítésére
  • Testi panaszoknál is, mint: allergiák, emésztési zavarok, idegi hátterű szívpanaszok

 

Betegség esetén az orvosi kezelés mellett segíti a sikeresebb felépülést, krónikus betegségeknél jelentősen javul az állapot, a közérzet. Autoimmun megbetegedések, reumatikus fájdalmak, visszatérő fertőzések esetén is hatékony kiegészítő módszer.

Mellékhatásoktól mentes, és az eredmény gyorsan megmutatkozik.