Ne félj mesék

Ne félj mesék

Ne félj mesék

„A Viharkirálylány az ablakpárkányra szállt és letérdelve bekukucskált a szobába. A nagy díványon Anya ült, mellette jobbról-balról szorosan mellé bújva a hároméves kislánya és a négyesztendős kisfia. Ahányszor az ég megzendült, a gyerekek összerándultak ijedtükben és még jobban átölelték Anyát.

A Viharkirálylány nem várhatott tovább. Ügyesen bekúszott az ablakpárkány alatti résen a szobába. Anya semmit nem vett észre. Ám a kislány szája tátva maradt. Még soha nem látott ilyen könnyű, pici és szépséges jelenséget. Épp olyan, mint amilyen én leszek, ha majd királynővé változom, gondolta.”


Vihar, sötétség, egyedüllét, eltévedés – nincs olyan kisgyerek, akinek ne lenne valamilyen rejtett vagy kimondott félelme. Talán nehéz beszélni róla, talán csak egy képzelt barátjának meri bevallani. Ám ha egy mesében testet ölt a szorongás, majd kibontakozik a megoldás is, a gyerekek könnyebben feldolgozzák ugyanezt a saját életükben. Észrevétlenül szárnyalva, akár a Viharkirálylány.

Legyél csak elég jó(l)
...ha már nem vagy tökéletes

Legyél csak elég jó(l)<br>...ha már nem vagy tökéletes

Legyél csak elég jó(l)
...ha már nem vagy tökéletes

Életvezetési tanácsokkal tele a padlás – igaz, neked csak egy földszinti másfél szobásod van, azon is még ott a törlesztőrészlet. Párkapcsolati okoskodással tele a hócipőd – igaz, már mezítláb jársz, mert az most az új trend. Egészségügyi igazságokkal tele a tányérod – igaz, már azt sem tudod, az E-számok vagy a D vitamin jön előbb az ábécében. Pályamódosítási ötletekkel tele a dossziéd – igaz, hogy még mindig nem tudod, miért nem maradtál meg annál a tervnél, amit háromévesen találtál ki a homokozóban.

Ezért félre a sémákkal! Tarts velem az útkereső ösvényen, hátha együtt könnyebben eljutunk. Hová? Nem mások életébe, hanem a sajátodba. Amit nem cserélnél el senkivel. A kanyarok, körforgalmak és leállósávok útján hol döcögve, hol a széllel haladva, sárga fénnyel nevetsz a világra. Mert már tudod, jó helyen vagy. Én csak bátoríthatlak, kérdezhetlek, megoszthatom a tapasztalataimat. Mint író, mint természetgyógyász, mint földön járó, de eget is érző ember. A döntés a tiéd, talán könnyebb lesz néhány óra és néhány oldal múlva.

Hangoskönyv formájában elérhető itt: https://voiz.hu/hangoskonyvtar/galgoczi-dora-legyel-csak-eleg-jol/

 

Messziről jött magzatok

Messziről jött magzatok

Messziről jött magzatok

Honnan ​ered a születés, mi döntünk róla, vagy a gondolatot megelőzi a létezés? Idő, tér és érzések különös elegyében élünk, teremtőnek véljük magunkat, holott apró pontok részeként rezgünk a nagy gömb, a végtelen egészében.

Egy ikerpár világra kéredzkedik, arcukon az a bölcsesség látszik, mint minden újszülöttén, mielőtt kerekded csecsemőkké válnak. Felfedezheti minden édesanya és apuka, de elgondolkodtak már rajta, vajon honnan hozzák ezt a tudást? Ami sokkal több, mint amit majd itt a földi létben tanulhatnak. Több és más, mert benne rejlik a létezés lényege. Ha szülőként megpróbáljuk befogadni tőlük, újra miénk lehet a mostban élés varázsa, megszabadulunk az örök kétségektől és kérdésektől. Az érkező újszülöttek érzékeivel látva a világot olyan ajándékot kapunk, amit máshonnan hiába várnánk: az igazi tudást, túlmutatva a tapasztalaton. Ez az ő titkuk, és átadják, ha megengedjük nekik.

Halló, itt a Mennyország

Halló, itt a Mennyország

Halló, itt a Mennyország

Kaphatunk-e garancialevelet életünk útelágazásainál, ami biztosítja, hogy helyes irányba indultunk? Egyedül rajtunk múlik, merre kanyarog a sorsunk, vagy olykor úgy érezzük, nem mindent mi irányítunk? Gyanútlanul üldögél Benjámin, a pláza alkalmazottja a háztartásigép-részlegen. Megszokott rutinnal fogadja a reklamáló vásárlók hívásait, bélyegzi a jótállásokat. Ennél már nem is lehetne szürkébb az élete, gondolja – egészen addig, míg egy különös idegen be nem kapcsolódik a vonalba. Aki a telefonáló vevők múltjának minden apró részletét ismeri, és tudja, a jövőjükben is kérdőjelek bukkannak fel. Benjámin helyett most ő küld garanciapecséteket, néhány rejtélyes szó kíséretében. Hogyan változik ezután az újszülöttként elhagyott Flóri viszonya édesanyjához, miként békélnek meg az öregedéssel az idősotthon lakói? Mi hoz fordulatot a hentespult mögött álló Zsoltnak, hogy a vegán életet válassza, és többé rá se nézzen a húsokra, miközben arra is ráébred, hogy korábbi szerelmét nem tudta lélekben elengedni? Eligazodik-e az autista Robi az egészségesek világában?

Benjámin sem marad válaszok nélkül. Megtalálja a lányt, aki mellett igazán önmaga lehet, félénk srác helyett nyíltszívű társ. Boldog is lehetne – ám közbeszól az elmúlás árnya. Ő vajon kap-e erőt a furcsa idegentől a telefonban, aki lehet Isten, vagy gondolhatja másnak? Szeretné tagadni, szeretné hinni, de a bizonyosság talán nem is odafönn van, hanem egészen közel.

Hangoskönyv formájában elérhető  itt: https://voiz.hu/hangoskonyvtar/galgoczi-dora-hallo-itt-a-mennyorszag!/

 

Válaszok háza

Válaszok háza

Válaszok háza

Ötször cserél gazdát az aranyesők közt megbújó, különös ház. Minden lakója úgy lép be a kertkapun, hogy összekuszálódott élete megoldásra vár. Még nem sejtik, hogy elég néhány hónapot eltölteniük új otthonukban, és váratlan fordulatot vesz a sorsuk... Veronika késői lázadó, akinek fáradságos utat kell bejárnia a szigor álarcát viselő apja szívéig. Hogyan találja meg Luca, a nyurga kamaszlány igazi hivatását, és miként fogadtatja el szüleivel, akik más sorsot szántak neki? A valóságos jégkirálynő, Szilvia már-már a társtalanságot választja életformájául, amikor húga ráveszi, adjon esélyt magának, és mozduljon ki az életbe. Lesz-e az örök harcban álló testvérpárból igazi szövetséges? Mit tartogatnak az évek a visszavonult orvosnak, és hogyan különbözteti meg a hamis látszattól Nándor az egyetlen igaz szerelmet? A választ a kis ház őrzi, mely csak akkor engedi útjukra lakóit, ha meghallották az üzenetét. A regény sorra veszi az életút legfontosabb állomásait - hivatás, szerelem, család, visszavonulás -, miközben fontos sorskérdéseket is feszeget; bűn vagy megbocsátás, ragaszkodás vagy elengedés, harc vagy megbékélés. A Válaszok háza szereplői köztünk járnak, de az életükben egy csipetnyi mágia hoz változást, ami talán maga a szeretet.

Férfiak félálomban
- mozaik róluk, rólatok -

Férfiak félálomban<br>- mozaik róluk, rólatok -

Férfiak félálomban
- mozaik róluk, rólatok -

Hány titkot rejtenek a férfiarcok az utasszállító repülőgépen, Brazília felé tartva? Fölényes mosolyok, fojtott gátlások, a kezdetek tüze és a válaszok kétségei. Tizenhárom élet, egyetlen éjszaka az óceán felett. Olykor álomba merülnek, majd felriadnak és velük utazunk mi is – nem csak a gépen, de a sorsukban is. Létezik-e barátság, erotika nélkül, férfi és nő között? Miért nézi mindenki kétkedve, ha egy apuka marad otthon a gyerkőcöket nevelgetni? Milyen keskeny a határ a gyűlölet és a vonzalom közt, és nyithat-e a világ felé a magába forduló, különc agglegény? Bepillanthatunk a megszállott testépítő, Kristóf, a diplomás feleség mellett kisebbségi érzéssel küzdő Tibor és az anyjáról leválni képtelen Dénes életébe is. A gép leszáll, de az utasokat nem hagyjuk el – továbbgondolhatjuk őket, csakúgy, mint minden férfit. Megfejteni őket valódi kihívás, de a legszebb ajándék is egyben.

Fiatalságra ítélve
- regény -

Fiatalságra ítélve<br>- regény -

Fiatalságra ítélve
- regény -

Örök verseny az idővel, milyen jó lenne megállítani! Mint oly sok nő, Angéla is erre vágyik és mindent elkövet érte. Célja észrevétlenül válik szenvedéllyé, nem riad vissza fájdalmas kezelésektől és kíméletlen edzésprogramoktól. Különleges vitaminokkal és szigorú étrenddel egészíti ki tervét, hogy szembeszálljon az évek múlásával. Szorongva szemléli tükörképét, vajon mindent megtett-e a tökéletes eredményért? Azt reméli, ha megőrzi fiatalságát, szeretetet nyerhet. Csalódottan és értetlenül tapasztalja, hogy épp ellenkező sors vár rá: egyre inkább elszigetelődik a barátaitól, végül biztosnak hitt házassága is veszélybe kerül. Egy véletlen találkozás során ráébred, a valódi értékeket nem a naptár és a tükör mutatja. Nem késő még visszatalálnia valódi önmagához és azokhoz, akik számára a legtöbbet jelentik?

Megszülethettél volna
- regény -

Megszülethettél volna<br>- regény -

Megszülethettél volna
- regény -

Vágyak, tervek, kétségek és kérdőjelek sora követi egymást, míg egy nő életébe megérkezik a gyermek. Ez a pillanat gyakran hosszú ideig várat magára. Talán évekig, olykor örökké. Miért tátong szakadék a képzelet és valóság közt? Az érzékeny lelkű Csilla gondolatban már számtalanszor átélte, hogy édesanyává váljon. Váratlan sorsfordulatok, felbukkanó elbizonytalanodások, valódi céljainak kutatása közben egyre megtorpant a legfontosabb döntés előtt. Sejti, valahol vár rá még meg nem született gyermeke, és vívódásait a hozzá írt levelekben őrzi. Meglepő őszinteséggel osztja meg hullámzó érzéseit, melyeket sok leendő édesanya átél, de önmaga előtt is titkolja. A sorok mögött válaszok rejtőznek, miért olyan élesen kanyargó az út az álmoktól az új életig.

Felpróbált életek
- regény -

Felpróbált életek<br>- regény -

Felpróbált életek
- regény -

Hányszor fordul meg a fejünkben, ha elégedetlenek vagyunk a sorsunkkal: bár lenne még egy életem! Biztosan boldogabb, szerencsésebb, sikeresebb lennék. Valóban így történne? Anna, a fiatal, nyílt szívű tanárnő gyakran álmodozik erről. Makacs önbizalomhiánya miatt úgy érzi, csak az élet árnyékosabb oldalán jut neki hely. Míg egy nyáron valóra válik a gondolat, és új női szerepeket próbálhat fel. Átéli a férfiszemeket mágnesként vonzó modell, az intelligens doktornő, az odaadó családanya és a talpraesett menedzser mindennapjait. Mosolyok és könnyek, remények és csalódások után ráébred a válaszra, vajon érdemes-e szüntelenül másra vágyjon. Vagy mégis rátalálhat valódi önmagára abban az életben, amire született?

Test a lélek börtönében
- engedj szabadon, anorexia! -

Test a lélek börtönében<br>- engedj szabadon, anorexia! -

Test a lélek börtönében
- engedj szabadon, anorexia! -

Mi taszíthat egy intelligens, csinos lányt az életveszélyes éhezés csapdájába? Hogyan veszi át észrevétlenül a lélek a hatalmat a test felett, kétségbeejtő soványság felé sodorva? Az anorexia nervosa nevű betegség egyre gyakrabban keríti be áldozatait, elsősorban a fiatal lányokat. Azt gondolnánk, mindent megadott nekik a sors: vonzó alakot, kimagasló képességeket, rokonszenves természetet. Ők azonban örök elégedetlenségben élnek. Úgy érzik, ha nem tökéletesek, alkalmatlanok az életre. Lét és nemlét határán táncolva ijesztő mértékig lefogynak, környezetük tehetetlenül szemléli, hogyan döntik romba egészségüket. A regényben feltárul Anikó naplójának titka. Története felfedi küzdelmét az anorexiával és önmagával, az utat, mely a reménytelennek tűnő harctól elvezette a felszabadító gyógyulásig. Az érzelmi hullámvasút, melyen évekig ült, mindannyiunk számára ismerős lehet. Hiszen ki ne gondolkodna el időről időre a társkeresés, a szülő-gyerek kapcsolat, és valódi életcélunk kérdésein? Anikó számára a betegség nemcsak szenvedést hozott, de tanulságos útravalót is. Megismerte valódi énjét, hogy végre békét kössön a teste a lelkével, és újra mosolyogva nézhessen a tükörbe.

Könyvbemutatók, könyvismertetők

2010. november, Libri könyvesbolt: Test a lélek börtönében (Szaktudás Kiadó) könyvbemutató

2010. november, Klubrádió, Könyvklub műsor, Test a lélek börtönében könyvismertető, interjú keretében.

2010. november MTV, Test a lélek börtönében interjú

2010. november Duna TV, Test a lélek börtönében interjú

2011. június, Ünnepi Könyvhét, A nő millió arca (Szaktudás Kiadó) novelláskötet dedikálás

2011. június, Klubrádió, Könyvklub műsor, A nő millió arca novelláskötet könyvismertető, interjú keretében.

2012. április, Könyvfesztivál, Millenáris, Felpróbált életek (Corvina Kiadó) könyvbemutató

2012 április, Klubrádió, Könyvklub műsor, Felpróbált életek könyvismertető, interjú keretében.

2012 április, Info rádió, Felpróbált életek könyvismertető

2012 április, Kossuth rádió, Felpróbált életek könyvismertető

2012 április, Felpróbált életek Sanoma Kiadó 4 magazinjában (Elle, Nők Lapja, Best, Marie Claire) könyvismertető reklám

2012 június, Ünnepi Könyvhét, Budapest, Felpróbált életek dedikálás

2012 június, Ünnepi Könyvhét, Budapest, E-Kultúra interjú, Felpróbált életek

2012 június, Ünnepi Könyvhét, Pécs, Felpróbált életek könyvbemutató, dedikálás

2012 június, Class Fm rádió, mindhárom könyvről egy órás interjú

2012 szeptember, Magyar ATV, Könyvjelző műsor, Felpróbált életek interjú. Interjút készítette Ungvári Tamás.

2012 október, Klubrádió, Könyvklub műsor, Megszülethettél volna (Corvina Kiadó) könyvismertető

2012 október, Frankfurt, Nemzetközi Könyvvásár: a Corvina Kiadó igazgatója, Kúnos László az eddig megjelent könyveim ismertetőit bemutatta. Angliából, Németországból, Argentínából több kiadó érdeklődést mutatott és a további megbeszélésig megfontolják a regényeim külföldi megjelentetését.

2012 október, Helsinki Könyvvásár: itt a frankfurti eseményhez hasonlóan a Corvina Kiadó igazgatója, Kúnos László az eddig megjelentkönyveim ismertetőit bemutatta és szintén érdeklődésre találtak a regények.

2012 november, Libri könyvesbolt, Megszülethettél volna könyvbemutató rendezvény és dedikálás

2013 április, Könyvfesztivál, Millenáris, Fiatalságra ítélve könyvbemutató rendezvény

2013 április, Klubrádió, Könyvklub műsor, Fiatalságra ítélve könyvismertető, interjú keretében.

2013 június, Ünnepi Könyvhét, Budapest, Fiatalságra ítélve dedikálás

2013 június, Pécs, Könyvudvar, Ünnepi Könyvhét, Fiatalságra ítélve könyvbemutató és olvasótalálkozó

2013 június, Szolnok, Megyei Könyvtár, Ünnepi Könyvhét, könyvbemutató és olvasótalálkozó

2014 április, Könyvklub műsor, Férfiak félálomban könyvismertető interjú

2014 április, Könyvfesztivál, Millenáris, Férfiak félálomban könyvbemutató rendezvény

2014 május, Zalaegerszeg, olvasótalálkozó

2014 május, Signal TV "Sorok között" kulturális műsor, interjú